SVIBANJ DONOSI NEVOLJU! Pljuskovi s grmljavinom, vjetar, oblaci… Vrijeme je prevrtljivo, posebno oprezni budite u vožnji

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Danas će u Zagrebu prevladavati oblačno vrijeme, uglavnom nakon sredine dana uz kišu. Lokalno se na širem području grada mogu očekivati i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni, poslijepodne sjeveroistočni, a na udare moguće i jak. Najviša dnevna temperatura bit će između 17 i 19 °C.

U većini ostatka Hrvatske bit će umjereno i pretežno oblačno, kiša ponegdje već sredinom dana, a osobito poslijepodne i navečer, mjestimice uz pljuskove s grmljavinom, moguće izraženije.

U Dalmaciji u prvom dijelu dana većinom sunčano, potom naoblačenje, krajem dana uglavnom na sjeveru Dalmacije moguća kiša. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, mjestimice na udare jak, od sredine dana sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, ponegdje jak, navečer na sjevernom dijelu bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura većinom od 17 do 22 °C, na sjeveru zemlje i u gorju malo niža, prognoza je DHMZ-a za petak.

Stanje na cestama

Na autocesti A3 kod čvora Slavonski Brod istok u smjeru Lipovca dogodila se prometna nesreća pa se vozi uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat i HAK moli vozače za strpljenje.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka.


Komentari