Sutra možete odahnuti, ali ne zadugo: Evo kad se očekuje novo pogoršanje vremena

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Nakon mnogobrojnih nevolja s oborinama, te osobito s vjetrom, koji je ne samo na Jadranu, nego i kojegdje u kopnenom području bio olujne jakosti, pa čak i neizravan krivac za izgubljen ljudski život – tijekom četvrtka će se vrijeme smirivati. No, u noći i prijepodne će još biti prilično vjetrovito, najdulje i najjače na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije, gdje će biti i orkanske bure i tramontane, a mjestimičnih olujnih udara vjerojatno će biti još i u četvrtak poslijepodne.

ZAGREPČANI, OPREZ! S ove zgrade prijeti opasnost: Prozor bi mogao pasti svaki čas

U petak i subotu slijedi stabilnije i mirnije vrijeme, te barem djelomice sunčano, ali ujutro na kopnu uz temperaturne “minuse”. Od nedjelje pak ponovno jačanje južine, osjetan porast temperature te sve češća kiša, javlja HRT.

Četvrtak: većinom sunčano, u početku i vjetrovito, jutro hladnije

U četvrtak će na istoku Hrvatske biti umjerenog, prijepodne i umjereno jakog sjevernog i sjeverozapadnog vjetra. Prevladavat će sunčano vrijeme, uz koje će od jutarnjih -3 do 0 °C danju temperatura porasti na 5 do 7 °C – vrijednosti koje i očekujemo početkom veljače, prognozira dr. sc. Tanja Renko. 


(FOTO) Snažan vjetar radi nove probleme: Na Maksimiru pao krov sa zgrade i oštetio 11 automobila

U središnjoj će se Hrvatskoj vjetar smiriti ranije, pa će veći dio dana biti slab. A kako će i oblaka kroz noć biti manje, jutro će biti hladnije uz temperaturu od -4 do -2 °C. Najviša dnevna uz većinom sunčano vrijeme između 6 i 8 °C.

Do nedjelje stabilnije i mirnije, ali na kopnu uz hladna jutra, pa opet južina

Na kopnu se sve do nedjelje temperatura traka neće znatnije mijenjati te će biti u skladu s dobom godine. Bit će suho, uz promjenljivu naoblaku, uz koju neće nedostajati i duljih sunčanih razdoblja. Od nedjelje pak raste vjerojatnost za južinu, a s njom i porast temperature, potom i naoblake, početkom idućeg tjedna i za kišu.

Komentari

loading...