Što sve možemo spojiti u 2022.? Većina neradnih dana usred tjedna

Foto: Pexels

Jedna od velikih briga koje more Hrvate na kraju godine jest i što se sve može spojiti u idućoj godini kako bi imali što više slobodnih dana.

Dobra vijest je da u novoj godini većina blagdana i praznika ‘pada’ usred radnog tjedna, pa se tako lakše mogu spojiti slobodni dani ili godišnji s neradnim danima.

Uvertira u novu godinu

Pa tako početak godine odmah nudi ono najbolje, a to je da se Sveta tri kralja koja padaju u četvrtak, spoje s ostatkom tjedna i vikendom.

Veljača i travanj nemaju niti jedan praznik ili blagdan, ali je nešto malo bolja situacija u svibnju. Prvi maj odnosno praznik rada, pada na neradni dan – nedjelju. Prvi dan svibnja tako i onako ne radimo, ali predzadnji dan istog mjeseca pada u ponedjeljak, što pruža savršenu priliku se vikend ‘razvuče’ na tri dana

Sreća je u lipnju

No, nakon radnog proljeća, dolazi nešto manje naporna uvertira u godišnje odmore. Tijelovo, 16. lipnja, pada u četvrtak, dok Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, dolazi u srijedu. A to je, znaju svi, savršeno za iskoristiti stari godišnji odmor i slobodne dane.

Nadalje, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, i Velika Gospa, 15. kolovoza, padaju u petak i ponedjeljak.

Zima, zima, e pa šta je

Novi praznik koji se slavi 18.11. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata pada u petak, a Božić  u nedjelju, što znači da se prvi božićni ponedjeljak ne slavi, jer je Sveti Stjepan, Štefanje, također neradni.


Komentari