ŠTO JE DANAS LIJEP I SUNČAN DAN? E pa, malo sutra! Stiže naoblačenje s pljuskovima, ujutro magla

Foto: Zagreb.info

U Zagrebu će u ponedjeljak biti djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a ujutro moguće s mjestimičnom kratkotrajnom maglom. Poslijepodne je uz lokalno jači razvoj oblaka na širem području grada moguć i pokoji pljusak.

Vjetar će puhati uglavnom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 10, a najviša dnevna oko 20 °C.

Hrvatska: Na Jadranu će prevladavati sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ujutro lokalno s kratkotrajnom maglom. Većinom poslijepodne ponegdje pljuskovi, moguće i grmljavina, osobito na istoku gdje će mjestimične kiše biti već ujutro. Vjetar uglavnom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni.

Na Jadranu slaba i umjerena, mjestimice jaka bura, sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 11 i 16 °C. Najviša dnevna od 16 do 21, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije do 24 °C.

Poteškoće u prometu

Ako ste zaboravili, podsjećamo na regulacije po gradu i okolici zbog radova:

Zbog radova na čvoru 4 – LUČKO u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Predviđeno trajanje radova je do 10.06.2021. godine.

Zbog radova na Mostu Mladosti postavljena je privremena regulacija prometa. Za smjer Dugave, Travno promet će biti preusmjeren preko kružnog toka na Aveniji Dubrovnik (Zapruđe). U smjeru grada vozi se nesmetano. Zbog velike gustoće prometa tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati normalne su gužve i zastoji.

Zbog izgradnje prometnice s komunalnom infrastrukturom, Željeznička cesta na dijelu od Ulice Retkovec III. do ulice Vrinice od utorka 18. 05. 2021. godine od 08,00 sati do petka 18. 06. 2021. godine do 20,00 sati, bit će zatvorena za sav promet. Obilazni pravci bit će: Retkovec III. – Ulica kneza Branimira – Ljudevita Posavskog – A. Starčevića – Sopnička – Željeznička i obratno

Zbog sanacije asfaltnog zastora kolnika na autocesti A3, na dijelu zagrebačke obilaznice, na dionici od 20+000 km do 25+000 km (oba smjera), koji će se, ukoliko vremenski uvjeti dozvole, izvoditi u sljedećim terminima: – 29.05.2021. godine, u vremenu od 07:00 sati do 19:00 sati, na desnom kolniku (smjer Lipovac). Zbog izvođenja radova sanacije kolnika, za promet će biti zatvoren vozni prometni trak i zaustavni trak, a promet će se voditi pretjecajnim prometnim trakom. Za vrijeme postavljanja privremene regulacije prometa, kao i u vršnim satima, očekuju se kraći zastoji i kolone vozila.


Komentari