STIŽU PLJUSKOVI I GRMLJAVINA, ALI TEMPERATURE RASTU! Toplinski val bliži se vrhuncu, a evo i koji dan će biti posebno opasan

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrepčani, u utorak nas očekuje djelomice sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku, a može se očekivati i kiša ili pak pljusak praćen grmljavinom, uglavnom poslijepodne. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, a živa na termometru penjat će se do 32 stupnja.

Hrvatska

U većini će zemlje biti djelomice sunčano uz promijenjivu naoblaku. Pljuskovi se mogu očekivati na sjevernom jadranu i jugozapadnim kopnenim predjelima, a pripremite se i na grmljavinu.

Najsunčanije će biti na jugu Dalmacije. Na kopnu će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, poslijepodne mjestimično s jakim udarima, a na Jadranu uglavnom jugo i južni vjetar. Temperature će ići do 35 stupnjeva, javlja DHMZ.

Južno strujanje bit će dominatno i u danima pred nama, nastavit će se i dotok pustinskog pijeska, koji će slabjeti u četvrtak. Zato će temperature još rasti, i upravo je u četvrtak najviša opasnost od toplinskog vala, i to za kninsko područje.

Veći dio tjedna bit ćemo u toplinskom valu s temperaturama lokalno i do 38. Pretople će biti i noći, osobito u Dalmaciji, s temperaturom višom od 25, javlja N1.


Komentari