STIŽE NAM VRHUNAC TOPLINSKOG VALA! Već u ranu zoru temperature su se itekako penjale, Zagrepčani – budite na oprezu!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Toplinski val stigao je do Hrvatske prije službenog početka ljeta. Vrhunac se očekuje u nedjelju i ponedjeljak. Očekuju se lokalne temperature do 36 stupnjeva. Danas nas čekaju nešto malo niže temperature – ići će do 33 stupnja.

Kopno još uvijek relativno svježe, no to neće potrajati još dugo. Za razliku od kopna, na Jadranu noći već sada vruće.

Kako je u četvrtak objavio HRT, u Zagrebu je u šest ujutro izmjereno 12 do 16 stupnjeva, dok su na moru temperature išle preko 20! U Splitu je u 6 sati izmjereno 22, u Rijeci i Dubrovniku 21 stupanj.

Na području Hrvatske danas pretežno sunčano i u većini krajeva vruće. Vjetar će biti uglavnom slab uz umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 32°C.

Istočnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te vrlo toplo i vruće. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 28 do 30°C.

U Središnjoj Hrvatskoj većinom sunčano, u prvom dijelu dana povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 30°C.

Gorski kotar i Lika pretežno sunčano, prijepodne povremeno uz umjerenu naoblaku te vrlo toplo. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 27°C.

Istri pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a poslijepodne ponegdje rijetko povećanje naoblake, a moguća je i kratkotrajna kiša ili pljusak. Ujutro i navečer puhat će slaba bura i sjeverni vjetar, danju slab sjeverozapadni i zapadni vjetar. More će biti malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 27 i 30°C.

Sjeverni Jadran očekuje pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje vruće. Ujutro mjestimice umjeren burin, a danju jugozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 30°C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, vrlo toplo, pa i vruće. U ujutro slab do umjeren burin, a danju maestral, a more malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 31°C, a u zaobalju do 33 stupnja.

Temperatura mora se kreće od 19 do 24 stupnja.


Komentari