Stiže još jedna neugodna promjena vremena: Početak idućeg tjedna djelovat će kao da je jesen, a ne proljeće

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ako još niste, ostatak ove nedjelje maksimalno iskoristite jer nam dolazi promjena vremena već početkom idućeg tjedna. U slučaju da ćete tijekom poslijepodneva duže boraviti na otvorenom, imajte na umu da će UV indeks biti visok, stoga obavezno zaštitite svoju kožu.

U središnjoj Hrvatskoj, temperatura je u nedjelju još viša nego jučer, a osjećaju topline pogodovat će sunce. Prema kraju dana oblaka će biti sve više, posebice u najzapadnijim dijelovima Hrvatske gdje raste i vjerojatnost za pljuskove. Sjeveroistočnjak će zapuhati u nedjelju navečer.

“Mjestimice već potkraj nedjelje, te osobito početkom novoga tjedna stiže nova promjena vremena, u većini krajeva i niža dnevna temperatura zraka. Prevladavat će oblačno, povremeno uz kišu, osobito na Jadranu i izraženije pljuskove s grmljavinom.

U unutrašnjosti će puhati često umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu od utorka bura”,  prognozira Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ za HRT.

Što očekuje Zagreb:

U nedjelju je pretežno sunčano, poslijepodne povremeno s umjerenom naoblakom. Navečer mala vjerojatnost za poneki lokalni pljusak na širem području grada. Vjetar uglavnom slab, u drugom dijelu dana povremeno umjeren sjeveroistočni.

Najniža jutarnja temperatura od 3 do 6, a najviša dnevna između 20 i 22 °C. U ponedjeljak će se temperatura spustiti za gotovo 10 stupnjeva, te će najviše dnevna temperatura biti 13 stupnjeva. Bit će i oblačno s kišom.

Kada će nam se vratiti proljeće?

Od srijede će biti sve više sunčanih razdoblja, uz ponovni porast temperature. No i dalje će biti nestabilno uz lokane pljuskove, a moguća je i grmljavina.

“Vjerojatnost za diljem Hrvatske dugotrajnije stabilnije, suho i sunčano razdoblje povećava se tek u prvoj polovici svibnja, a mogućnost negativnog djelovanja Sunčevih zraka na osjetljiviju kožu već postoji”, ističe meteorologinja Klemenčić Novinc.


Komentari