STIŽE GRMLJAVINSKO NEVRIJEME! Nedjeljno jutro u Zagrebu donekle mirno, popodne dolazi šok!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti promjenjiva naoblaka i ponegdje kiša, većinom u gorskim i središnjim predjelima, poslijepodne su mogući lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom kojih vrlo rijetko može biti i uz obalu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu sjeverozapadnjak i zapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 stupnjeva Celzijusovih.

U Zagrebu je djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom i mjestimice malo kiše, uglavnom poslijepodne kada su lokalno mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 29, na vrhovima okolnih gora oko 21 °C.

Stanje na cestama

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika, a na naplatama Lučko (A1) u oba smjera te Demerje (A1) u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama, obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta, graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju u nedjelju je od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari