STIGLO UPOZORENJE ZA GRMLJAVINSKO NEVRIJEME! Promjena čeka Zagreb i Gospić, ostatak zemlje nastavit će se ’kuhati’

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) javlja kako nas u srijedu očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme. Većinom u unutrašnjosti nestabilno, ponegdje uz kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove i grmljavinu, češće u noći te ponovno poslijepodne, osobito u gorju.

Pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na Jadranu zapadni i sjeverozapadni vjetar, a navečer bura. Najniža temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 31 i 36 °C, tvrde.

Shodno tome, za pojedine dijelove Hrvatske upalili su i meteoalarm. Tako je recimo žuto upozorenje podignuto za zagrebačko, gospićko, kninsko, riječko, splitsko i dubrovačko područje.

Za Zagreb navode kako su mogući lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a vjerojatnost grmljavine je od 30-70 posto. “Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, tvrde.

Inače, Zagreb očekuje pretežno sunčano i vruće. Uz više oblaka mjestimice je moguće malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito u noći te ponovno poslijepodne. Vjetar slab i prolazno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža temperatura zraka između 18 i 21, a najviša dnevna oko 32 °C.

Grmljavina je moguća i na gospićkoj regiji dok se preostali dijelovi zemlje trebaju paziti toplinskog vala. Najgore će biti na području Knina i Splita gdje će temperature prelaziti i 35 stupnjeva.


Komentari