STIGLO UPOZORENJE! Dok vrućina isparava iz asfalta i sve je više ljudi na hitnoj, izbjegavajte raditi ovo!

Foto: Zagreb.info

U Hrvatskoj će u srijedu prevladavati sunčano i vruće, a ponegdje i vrlo vruće vrijeme dok će se najviše dnevne temperature kretati uglavnom između 32 i 37 Celzijevih stupnjeva. I u Zagrebu je sunčano i vruće. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura oko 35 °C.

Vjetar će biti većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na sjevernom dijelu ponegdje i južni vjetar.

Stanje na cestama: Zbog pojačanog i povremeno gustog prometa moguće su poteškoće, upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK), a vozače pozivaju da izbjegavaju putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Povremeni su zastoji i vožnja u koloni na gradskim prometnicama i obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta (osobito u blizini odmorišta i na ulascima i izlascima s autocesta), Krčkom mostu, prilazima turističkih gradova, na Istarskom ipsilonu, u trajektnim lukama kao i na pojedinim graničnim prijelazima,

Zbog opasnosti od toplinskog vala HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. U pomorskom i željezničkom putničkom prometu trenutačno nema poteškoća.

Komentari