Stanje u javnom prijevozu: Tramvajsko stajalište u centru privremeno izmješteno, neki autobusi mijenjaju trasu, a tramvaji ne voze

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Trgom Eugena Kvaternika prometuje se prema privremenoj regulaciji do 17 sati, zbog izgradnje nadstrešnice.

Tramvajsko stajalište Kvaternikov trg u smjeru istoka nije u funkciji te tramvaji linije 4 (Savski most – Dubec), 11 (Črnomerec – Dubec) i 12 (Ljubljanica – Dubrava) koriste privremeno stajalište koje se nalazi 100 metara zapadno, u Vlaškoj ulici ispred kućnog broja 122.

Autobus 127 privremeno ne vozi

Ulica Fraterščica kod kućnog broja 9, zatvara se za sav promet do 17 sati. Za vrijeme radova, prometuje se obilazno Ulicom Črnomerec, zatim Krčelićevom ulicom te ulicama Sveti Duh, Bijenik, Lukšić i Mikulići.

Autobusi linije 127 (Črnomerec – Mikulići) zbog radova će biti privremeno obustavljeni.

Ulica Fraterščica kod kućnog broja 9, zatvara se za sav promet do 17 sati. Za vrijeme radova, prometuje se obilazno Ulicom Črnomerec, zatim Krčelićevom ulicom te ulicama Sveti Duh, Bijenik, Lukšić i Mikulići.

Autobusi linije 127 (Črnomerec – Mikulići) zbog radova će biti privremeno obustavljeni.

Novim Zagrebom ne voze tramvaji

Tramvajski promet Novim Zagrebom obustavljen je danas i sutra zbog radova na tramvajskoj infrastrukturi.

Kao zamjena, autobusi linije 607 (Savski most – Sopot) prometuju do raskrižja Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara, a ulazno / izlazno stajalište nalazi se kod trgovine u Držićevoj, na jugozapadnoj strani raskrižja. Linija prometuje prema novom redu vožnje.

Tramvaji linija 6 i 7 prometuju izmijenjenim trasama, dok će noćna linija 31 prometovati uobičajenom trasom.

Autobusne linije prometuju redovito prema subotnjem redu vožnje.

Privremena regulacija na remetinečkom rotoru

Jadranski most, kao i zona kružnog toka, bit će zatvoreni za sav promet od 23 sata do sutra u 6, zbog radova u sklopu rekontrukcije kružnog toka Remetinec. Za vrijeme radova prometovat će se obilazno.

Sutra će početi prva faza radova, koja će trajati do 10. studenog, a uređivat će se zapadni dio kolnika Jadranskog mosta zbog čega će se postojeće, privremeno semaforizirano čvorište na Jadranskom mostu pomaknuti južnije. Budući da će na raspolaganju biti istočni kolnik i manji dio zapadnog kolnika, doći će do preraspodjele trakova:
od sjevera prema istoku zadržat će se prometovanje u dva prometna traka, ali s razdvajanjem: jedan prometni trak na zapadnom kolniku, a drugi na istočnom; prolaskom semaforizirane točke, oba traka nastavljaju prema jugu i susreću se na novom dijelu rotora
od istoka prema sjeveru ulazak na Jadranski most bit će reguliran prometnim znakom  – trokutom koji označava raskrižje s cestom koja ima prednost prolaska (ulazak na most do sad je bio u sustavu slobodnog toka).

Također, sljedeća kretanja bit će poboljšana ili bez promjene u odnosu na dosadašnje stanje:
od zapada prema istoku vozila će se kretati novim dijelom rotora
od zapada prema sjeveru zadržat će se dva prometna traka i postojeća regulacija semaforom
od sjevera prema zapadu vozila će, umjesto skretanja na privremenu prometnicu, produživati ravno preko novog rotora na Jadransku aveniju
od istoka prema zapadu prometovat će se privremenom prometnicom.

Manje izmjene bit će na raskrižju Jadranske avenije i Ulice Vice Vukova, gdje će se promijeniti smjerovi kretanja na prilaznim rampama. Svi prometni tokovi će biti kanalizirani i odvojeni bez kolizija, a zbog korištenja više prometnih površina propusna moć raskrižja bit će povećana.

Privremena regulacija u prvoj fazi otežavat će prometovanje vozila od istoka prema sjeveru. Budući da je ovo kretanje u koliziji s vozilima koja se iz smjera zapada prema sjeveru kreću programiranjem semaforskog uređaja, maksimalno će se pokušati ublažiti ovaj nedostatak.

Uspostavom ovih regulacija, kao i do sada, sve odgovorne službe i osobe pratit će odvijanje prometa u novim uvjetima te stalnim korekcijama i prilagođavanjima usklađivati zahtjeve prometa, pri čemu će zahtjevi javnog prometa biti na prvom mjestu.


Komentari