STANARI OVOG KVARTA DIO LJETA NEĆE IMATI TOPLE VODE! Objavljena je i mapa trajanja radova, pripremite se na vrijeme

Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija

Zamjena dotrajale vrelovodne mreže Zagreba je u tijeku i kao što su najavili iz HEP toplinarstva, kvartovi zahvaćeni radovima jedno će vrijeme biti bez vode. Prva etapa počela je 12. svibnja u Dugavama, a kako ljeto odmiče, radi se u sve više kvartova.

Na red je tako došla i Savica, a tamošnja je mjesna samouprava u suradnji s HEP-om i Gradom Zagrebom izradila kartu tekućih radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže s okvirnim vremenom prekida isporuke toplinske energije.

“Radovi su podijeljeni u četiri grupe: Savica istok, Savica sjever, Savica jug i Savica jugoistok. Kod vremena i trajanja prekida isporuke toplinske energije moguće su promjene, budući da je riječ o radovima kod kojih je nemoguće predvidjeti baš sve okolnosti”, stoji u objavi Mjesnog odbora Trnjanska Savica koji je objavio mapu planiranih radova.

“Zahvaljujemo HEP Toplinarstvu na svim informacijama i molimo građane Savice za strpljenje dok traju radovi. Ukoliko trebate dodatne informacije oko radova, možete se obratiti HEP Toplinarstvu na e-mail adresu [email protected]”, navode u objavi.

Radovi koji su u tijeku najveći su zahvat u povijesti centralnog toplinskog sustava grada Zagreba jer se radi o revitalizaciji jedne trećine, odnosno 68,5 posto ili ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže, piše Večernji list.

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što je dosad najveći iznos koji je HEP-u dodijeljen iz EU fondova. Preostali iznos potreban za realizaciju projekta HEP će investirati iz vlastitih sredstava.

Foto: Facebook

Komentari