STABILNOM VREMENU NI TRAGA! Kraj radnog tjedna iskoristite za boravak na otvorenom jer za vikend već stižu pljuskovi

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako će kraj radnog tjedna diljem Hrvatske proteći uz pregršt sunčanih sati i s proljetnim temperaturama, lijepo vrijeme neće potrajati. Već od subote, mogući su pljuskovi, a puhat će i jak jugo. Kraj tjedna će biti još oblačniji čime se i povećava mogućnost za česte nestabilnosti od ponedjeljka.

Loša vijest je da će vrijeme biti promjenjivo sve do kraja svibnja te nema naznaka dugotrajnijem stabilnom i vrlo toplom razdoblju. Dakle, ako ste priželjkivali malo sunčanja uoči ljeta, morat ćete se strpjeti do idućeg mjeseca.

Od subote djelomice sunčano, ali nestabilno diljem Hrvatske:

Danas će prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, češće u drugom dijelu dana. U unutrašnjosti ujutro lokalno magla, ponajprije uz rijeke i po kotlinama. Slab i umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo postupno u jačanju. Još prijepodne u Dalmaciji sjeverozapadni i sjeverni vjetar.

Najviša dnevna temperatura od 18 do 23 °C.

Vikend će u Dalmaciji proteći u djelomice sunčanom razdoblju. Drugdje uz promjenljivu naoblaku mjestimice malo kiše ili poneki pljusak, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. Puhat će umjeren, lokalno na udare jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i umjereno do jako jugo. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 12 do 16, a najviša većinom između 18 i 23 °C.

Pljuskovi i u Zagrebu:

U petak će pretežno sunčano biti i u Zagrebu, povremeno uz umjerenu naoblaku. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, popodne s jakim udarima, osobito u okolnom gorju. Najviša dnevna temperatura oko 22, u okolnom gorju oko 15 °C.

Već idući dan, bit će promjenljivo sa sunčanim razdobljima i uglavnom bez oborine. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, lokalno s jakim udarima. Najniža temperatura zraka od 10 do 12, a najviša oko 21 °C, u okolnom gorju oko 15 °C. Jače naoblačenje i kiša stižu nam u nedjelju, a neugodna promjena vremena zadržat će se i idući tjedan.


Komentari