STABILNOG VREMENA NEMA NA VIDIKU! Evo što nas očekuje idućeg tjedna i kada će biti najsunčanije

Foto: Danijel Soldo / CROPIX

Kraj ovoga tjedna uvod je u još jedno promjenjivo razdoblje. I u idućim danima trebat će vam kišobran, ali i sunčane naočale. Naznaka smirivanja vremena nema te će vrlo vjerojatno potrajati sve do kraja svibnja.

U nedjelju u većini krajeva promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Uglavnom na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti mjestimice malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. U Dalmaciji i na istoku najviše sunčana vremena. Umjeren jugozapadni vjetar okretat će na sjeverni. Na Jadranu umjereno do jako jugo u slabljenju, navečer na sjevernom dijelu u okretanju na buru. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 12 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 18 do 23 Celzijevih stupnjeva.

Hladni sjeverac i poneki pljusak u Zagrebu:

I u glavnom gradu će biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, povremeno uz mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak. Umjeren jugozapadni vjetar okrenut će na sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna od 18 do 20 °C.


Najviše sunčanog i suhog vremena bit će sredinom idućeg tjedna

Česta kiša, u obliku lokalnih pljuskova padat će sve do utorka, a moguća je i grmljavina posebice u unutrašnjosti kao i na sjevernom Jadranu. Ponedjeljak će biti svježiji, a nakon toga će temperatura rasti. Oborina neće biti na jugu gdje će prevladavati sunce.

Od srijede slijedi smirivanje vremena te se na kopnu očekuje više sunčanih razdoblja. Ipak, to ne znači da nas očekuje stabilizacija vremena i konačno lijep vikend. Sunčana, oblačna i kišna razdoblja i dalje će se izmjenjivati, a više detalja znati će se početkom idućeg tjedna.

Stanje na cestama u nedjelju

Na većini cesta promet jutros teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi te Hrvatski autoklub (HAK) vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka s polaskom iz Malog Lošinja u 10 sati, jer je katamaran ostao u luci Rijeka.
Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Prema izvješću HAK-a u 9 sati, na izlazu iz zemlje se u teretnom prometu čeka četiri sata na graničnom prijelazu Tovarnik a dva sata na Bajakovu.

Komentari