SPARNA NEDJELJA POSTAT ĆE JOŠ GORA: Prognoza kaže da stižu pljuskovi i grmljavina

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu od sredine dana lokalno će biti jačeg razvoja oblaka te pljuskova, uglavnom u zapadnim predjelima. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura oko 33 °C.

Podjednaki vremenski uvjeti i u središnjoj Hrvatskoj – popodne oblačnije, lokalno uz izraženije pljuskove, moguće praćene obilnijom kišom, pojačanim vjetrom te grmljavinom.

Na zapadu Hrvatske još vjetrovitije, u gorju mjestimice uz jake udare južnog i jugozapadnog vjetra, a na sjevernom Jadranu će zapuhati umjereno i jako jugo. Bit će djelomice sunčano, ali uz prolazno više oblaka mala je vjerojatnost za pokoji pljusak u unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru. Najviša dnevna temperatura od 30 u gorju do 32 °C na Jadranu.

I u Dalmaciji će biti djelomice sunčano, te još toplije. Puhat će umjereno do jako jugo. Najniža temperatura zraka oko 23 °C, u unutrašnjosti između 16 i 20 °C, a najviša od 32 do 35 °C. I na najsunčanijem jugu Hrvatske podjednako vruće, uz većinom umjereno jugo i more malo do umjereno valovito.

Idućeg tjedna još jedan toplinski val

Početkom tjedna u unutrašnjosti će se nastaviti djelomice sunčano vrijeme, ali će temperatura zraka još malo porasti. Neće biti sasvim stabilno, no lokalni su pljuskovi praćeni grmljavinom, najvjerojatnije u utorak. Od srijede sunčanije te i dalje vruće, ali uz ipak malo nižu temperaturu nego u ponedjeljak i utorak.

I na Jadranu će od ponedjeljka, unatoč oblacima, vrućina još malo pojačati pa raste i opasnost od toplinskog vala. Od utorka će prevladavati sunčano, samo će na sjeveru povremeno biti više oblaka, a moguć je i pokoji pljusak, uglavnom u Istri. Umjereno i jako jugo u utorak će oslabjeti pa će dnevnu vrućinu malo ublažiti maestral, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari