Sada je sve jasno! Evo zašto se Bandiću žuri izgraditi ‘Manhattan’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Prema medijskim napisima, na posljednjoj javnoj raspravi o Generalnom urbanističkom planu (GUP) stiglo je preko 9000 primjedbi. Građani su uglavnom nezadovoljni odobravanjem novih projekata u svojim kvartovima, no sve ih posebno zabrinjava ‘Zagrebački Manhattan’, koji bi se trebao graditi na području Hipodrome i Velesajma.

Projekt težak 500 milijuna eura, po svemu sudeći, dobit će investitor iz Saudijske Arabije, zbog čega je gradonačelnik Milan Bandić neko vrijeme proveo u Dubaiju.

RTL-ova novinarka Danka Derifaj objavila je status u kojem piše što sve točno stoji u ugovoru tvrtke Eagle Hills, koja je gradila i Beograd na vodi, i Grada.

“Investitoru su se obvezali na povjerljivost pa ih moraju pitati dozvolu da ga pošalju gradskim zastupnicima bez čijih odluka se ne može projekt provesti. Suludo.”, komentirala je Derifaj.

“Bandiću se žuri s GUP-om jer ima osam mjeseci da riješi prostorno plansku dokumentaciju, plus još eventualnih šest ako se tako dogovori s investitorom. (Još malo pa je šest već prošlo otkad je bio u Dubaiju i to potpisao, 12.ožujka.)”


Komentari