Roštilj na otvorenom za 1. svibanj?! Konačno nam stižu topliji dani, ali i pljuskovi

Foto: Pixsell

Nakon kiše i naoblake, već danas stiže zatopljenje i sunčana razdoblja. No iako ćemo u svibanj ući u proljetnim temperaturama, vrijeme se neće u potpunosti stabilizirati.

“U četvrtak ujutro u istočnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, a u Posavini je moguća kratkotrajna magla. Popodne jači razvoj oblaka, lokalno i uz kišu praćenu grmljavinom. Vjetar većinom slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 9 °C, a najviša dnevna do 22 °C. Podjednaka će temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz uglavnom suho i barem djelomice sunčano vrijeme. Od sredine dana povremeno više oblaka, a malo kiše past će na istoku. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Što očekuje Zagreb?

Bit će djelomice sunčano i danju osjetno toplije. Poslijepodne na širem području grada moguća kratkotrajna kiša ili poneki pljusak. Vjetar umjeren, u gorju i jak jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura između 6 i 8, a najviša dnevna oko 21 °C. Temperatura će od četvrtka rasti, ali isto tako i mogućnost za kišu. Povremeni pljusak očekuje se u subotu i nedjelju, a od idućeg ponedjeljka će temperature opet pasti ispod 20 stupnjeva.

Za vikend promjenjivo, uz južinu

Umjeren jugozapadnjak puhat će u unutrašnjosti, a donijet će i oblake kao i porast temperature zraka. Lokalni pljuskovi najvjerojatniji su u gorju, a povremene kiše bit će i na sjevernom Jadranu u noći na nedjelju nakon čega će jače naoblačenje kišu donijeti duž cijele obale. Zaključno, početak svibnja bit će topao, ali i nestabilan stoga kišobran nije na odmet ako ste imali nešto u planu za Međunarodni praznik rada.


Komentari