REKORDNO TOPLO SILVESTROVO Ako planirate slaviti na otvorenom, prognoza je na vašoj strani

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ako je suditi po trenutnoj prognozi, 2021. godini ispratit ćemo u iznadprosječno toplom vremenu uz puno sunca. Od srijede će temperatura samo rasti, a najtoplije će biti u prvom danu 2022. godine.

U noći i ujutro u srijedu diljem Hrvatske bit će umjereno do pretežno oblačno uz kišu. Smanjenje naoblake, kao i prestanak oborina očekuje se popodne kada će biti sunčanih razdoblja, osobito duž obale. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, a na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni. Najniža temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu od 7 do 11, a najviša dnevna između 5 i 10 na kopnu te od 10 do 15 °C duž obale.

Oblačno uz povremenu kišu bit će i u Zagrebu ujutro, a sredinom dana oblaka će biti sve manje, a poslijepodne i sunčanih razdoblja. Vjetra gotovo i da neće biti. Najniža temperatura zraka od 0 do 2, a najviša dnevna oko 8 Celzijevih stupnjeva, izvijestili su iz DHMZ-a.

Foto: Screenshot DHMZ

Iznadprosječne temperature obilježit će vikend, odnosno početak 2022. godine. U četvrtak još ponegdje može biti slabe kiše i to uglavnom u istočnim i središnjih krajevima. Od petka će biti suho i sunčano, a u Zagrebu će se temperatura za Silvestrovo popeti i do 10 Celzijevih stupnjeva, a koji stupanj hladnije bit će u nedjelju. Sunčano i toplo, ponegdje i rekordno toplo, bit će na Jadranu. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, u subotu na sjevernom dijelu i bura, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.


Komentari