RAT PROTIV KOMARACA SE NASTAVLJA! Evo u kojim će se kvartovima provoditi zaprašivanje u narednim danima

Zaprašivanje komaraca (Foto: Bruno Konjevic / CROPIX)

Zaprašivanje komaraca u Zagrebu počelo je 12. lipnja, a do petka bi glavni grad konačno trebao biti oslobođen od ovih malih krvopija. U većini kvartova već je provedena akcija suzbijanja komaraca te se provodi u ranim jutarnjim satima. Vrlo je važno znati, da ako ne morate u to vrijeme ne izlazite na ulicu.

U nastavku donosimo gdje će se zaprašivanje vršiti u četvrtak i petak.

Četvrtak, 17. lipnja:

Zapruđe- Središće: ograničeno: Avenija V. Holjevca, Ulica Damira Tomljenovića, Sarajevska c. Avenija Dubrovnik

Bundek: ograničeno: Avenija V. Holjevca, obala Save do okomice na ulici Savezne Republike Njemačke, ul. Damira Tomljenović

Trnsko- Park mladenaca: Željeznički nasip, Avenija Dubrovnik

Petak, 18.lipnja

Travno: Sarajevska cesta, Ukrajinska ulica, Sr Njemačke, Vatikanska ulica

Suzbijanje komaraca na području grada Zagreba provodi se radi smanjenja broja komaraca kao napasnika i potencijalnih prijenosnika zaraznih bolesti.

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo organizira provedbu suzbijanja komaraca na temelju „Programa mjera i Provedbenog plana preventivne i obvezne preventivne dezinsekcije komaraca na području grada Zagreba za 2020. godinu“ i provedenog javnog natječaja putem kojeg su izabrane privatne tvrtke izvoditelji dezinsekcije (za obavljanje dezinsekcije posjeduju rješenje koje je izdalo Ministarstvo zdravstva).

Program mjera i Provedbeni plan dezinsekcije komaraca izrađuje Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Služba za epidemiologiju u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo, a na temelju stručnih znanja, epidemioloških indikacija, rezultata dosadašnje provedbe dezinsekcije komaraca na području grada te dobre DDD prakse.

Dodatne detalje možete pronaći ovdje.


Komentari