RADOVI ĆE POTRAJATI VIŠE OD MJESEC DANA! Sanacija podvožnjaka u Škorpikovoj razljutila Zagrepčane: Mjesni odbori pronašli ‘alternativu’

Kolona (Foto: Nikola Vilic / CROPIX)

Zbog sanacije se zatvara dio jedne od najprometnijih ulica u Zagrebu, a radovi će trajati duže od mjesec dana.

Riječ je o željezničkom podvožnjaku u Škorpikovoj ulici, na dijelu od Samoborske ceste do Aleje Bologne od srijede, 22. lipnja 2022. od 07,00 sati do utorka 26. srpnja 2022. do 04,00 sata, bit će zatvorena za sav promet, o čemu smo ranije pisali.

No, s obzirom da se radi o prometnici kojom dnevno prođe veliki broj vozila, ali i da je spomenuti podvožnjak vrlo važan stanarima okolnih ulica, ne čudi da se pojavilo veliko nezadovoljstvo, posebice zbog trajanja izvođenja radova.

“Znači podvožnjak Vrapče jedina veza cijelog zapadnog dijela Zagreba. Genijalno”, “Oni koji žive na Samoborskoj, da bi došli do Gornje Bistre, trebaju u Vrapče. Pametno rješenje”,  “Imate uvijek kroz potok prolaz…ko nema auto upucan u pod i ne smeta mu malo ljuljanja preko je za par minuta”, samo su neki od komentara koje su nam čitatelji napisali nakon vijesti o sanaciji.

U cijelu su se priču na kraju uključila dva mjesna odbora, Gornji Stenjevec i Podsused Vrapče, koji su zajedničkim snagama urigirali na nadležne službe da se privremeno osposobi i pusti u promet pothodnik Dubravica.

To bi trebalo izgledati tako da se u jutarnjim satima ide u smjeru sjever-jug, a u popodnevnim satima u smjeru jug-sjever.

“Povodom opravdane zabrinutosti građana vezano uz problematiku zatvaranja za promet podvožnjaka Škorpikova radi izvođenja sanacije na istom, obavještavamo vas da je ovo vijeće na koordinaciji sa predsjednikom Vijeća Gradske četvrti Podsused Vrapče izrazilo zabrinutost privremenom regulacijom te smo predložili da se u koordinaciji sa nadležnim službama privremeno osposobi i pusti u promet pothodnik Dubravica na način da se u jutarnjim satima ide u smjeru sjever-jug, a u popodnevnim satima u smjeru jug-sjever.

Tom prilikom se predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsused Vrapče izjasnio da će MUP nadzirati promet te ako dođe do kolapsa da dolazi u obzir i otvaranje pothodnika za promet motornih vozila i da je svaka odluka o tome na MUP-u”, objavili su iz Mjesnog odbora Gornji Stenjevec.

Komentari