RADIO 101 NE ODUSTAJE: Thimme pokazao poruku koju je dobio od najvećeg konkurenta, Jurića Kaćunića

Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Nakon što je izgubio koncesiju na radijsku frekvenciju 101, vlasnik Radija 101 Thomas Alexander Thimme održao je konferenciju za medije na kojoj je najavio obraćanje nadležnim europskim i hrvatskim institucijama jer smatra kako je davanje koncesije za frekvenciju 101 MHz Top radiju d.o.o. gašenje medijskog pluralizma i podržavanje medijskog monopola.

Rekao je kako je gubitak koncesije Radija 101 znači i gašenje jednog od najutjecajnijih hrvatskih nezavisnih medija pa najavljuje i kontaktiranje premijera Andreja Plenkovića.

S druge strane, da je dodjela koncesije problematična, govori, upozoravao je i Agenciju za elektroničke medije (AEM) i Ministarstvo kulture i medija, no bez uspjeha.

Kontaktirao i konkurenta

Kontaktirao je, tvrdi i direktora Top Radija, Ivana Jurića Kaćunića kojeg je pozvao na predloženi sastanak još sredinom lipnja. “Za vašu informaciju, Miroslav Kutle više nema vlasništva i povezanosti s našim radijskim sustavom”, odgovorio mu je navodno Jurić Kaćunić, a Thimme je poruke pokazao novinarima.

Podsjetimo, Top radio d.o.o. izabran je kao najpovoljniji ponuditelj, temeljem provedenog postupka tajnog glasovanja, sa šest glasova, a jedan glas dobio je ponuditelj Zwei 01 d.o.o. Radijska koncesija Top radiju je dodijeljena na razdoblje od 15 godina.


Komentari