Promjene u javnom prijevozu zbog Zagreb Advent Runa: Tramvaji ne voze preko glavnog trga

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Tramvajski promet Trgom bana Josipa Jelačića obustavljen je do 12.15 sati te tramvajske linije prometuju obilazno preko Glavnog kolodvora. Zastoji tramvaja od 11.10 sati u trajanju od 15 do 20 minuta očekuju se i na dijelu Draškovićeve ulice, ulica Ribnjak, Medveščak i Ksaver te Trga žrtava fašizma i Ulice kralja Zvonimira.

Autobusi linije 118 (Trg Mažuranića – Voltino)  do 13.30 sati prometuju skraćeno.

Utrka će onemogućiti i prometovanje Veselog božićnog tramvaja, koji će prvi polazak ostvariti u 14 sati, a dalje će voziti prema uobičajenom rasporedu.

Ulična utrka „Zagreb Advent Run“, koja će se održati u nedjelju 8. prosinca, uvjetuje izmjene u prometu užeg gradskog središta.

U periodu od 10.30 do 12.15 sati bit će obustavljen tramvajski promet središnjim gradskim trgom te će tramvajske linije koje uobičajeno prometuju preko Trga bana Josipa Jelačića prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora. Od 11.10 sati očekuju se i dodatni poremećaji u tramvajskom prometu na dijelu Draškovićeve, Ulice Ribnjak, Medveščak i Ksaver te Trga žrtava fašizma i Ulice kralja Zvonimira gdje su moguća stajanja tramvaja oko 15 – 20 minuta.


Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića – Voltino) će u vremenu od 8 do 13.30 sati prometovati skraćeno i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti pet minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Utrka ujedno onemogućuje prometovanje Veselog božićnog tramvaja, koji će stoga prvi polazak ostvariti u 14 sati te će dalje prometovati prema uobičajenom rasporedu. Elektro vozila u nedjelju neće prometovati, dok turistički vlakić neće biti u prometu od 10 do 12.40 sati.

Komentari

loading...
-->