PROMJENA VREMENA! Zagreb bi se danas mogao zabijeliti, a evo što nas očekuje idući tjedan

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Južina pa debeli minusi, postali su imperativ ove neobične zime, a čini se da nas isto očekuje i u narednim danima. Dok smo se jučer grijali i do 10 stupnjeva, danas je sasvim druga priča, pa će u dijelovima Hrvatske i zasniježiti.

U nedjelju prijepodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno i kišovito, s temperaturom oko 4 °C, a poslijepodne hladnije, uz umjeren sjeveroistočni vjetar te prelazak kiše u snijeg, najprije u zapadnim predjelima.

Zagreb: 

U metropoli nas očekuje oblačno sa susnježicom i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača koji će na okolnom gorju biti i deblji. Puhat će umjeren, u gorju moguće i jak sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka uglavnom od -1 do 1 °C.

Snijeg će padati i u ostatku središnje Hrvatskoj, ali ujutro još gdjegod i kiša. Stvarat će se snježni pokrivač, na širem karlovačkom području i na Banovini moguće i do 15 cm. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura zraka većinom od -2 od 3 °C.

Uz promjenjivu naoblaku na sjevernom će Jadranu padati kiša, u gorju većinom snijeg, osobito popodne, kada će zapuhati umjeren sjeverni vjetar. Na moru jako do olujno jugo već će ujutro okrenuti na buru pa će pahulja biti i ponegdje uz obalu. Temperatura zraka u gorju od -3 do 2 °C, na obali i otocima od 6 do 11 °C.

Zbog mnogo oblaka i kiše, ali i jakog do olujnog juga, temperatura zraka u Dalmaciji se danju neće mnogo mijenjati i bit će većinom između 9 i 14 °C, samo u unutrašnjosti jutro malo hladnije. More valovito i jače valovito, a popodne uz slabljenje juga i okretanje na buru malo u smirivanju.

I na krajnjem jugu Hrvatske jugo će također sredinom dana malo oslabjeti te okrenuti na jugozapadnjak. Bit će kišovito, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi te grmljavina. Temperatura zraka većinom od 9 do 14 °C.

U novome tjednu najprije hladnije pa toplije:

U Dalmaciji će se kišonosni oblaci zadržati još i u ponedjeljak, ali od srijede je kiša ponovno moguća na sjevernom Jadranu. Temperatura zraka malo niža, a jako jugo ponovno će zapuhati sredinom tjedna.

Na kopnu djelomice sunčano, uz hladnija jutra i većinom slab vjetar pa će mjestimice biti magle, osobito u utorak. Uz prolazno više oblaka malo kiše bit će još u ponedjeljak u unutrašnjosti Dalmacije, a srijedu u gorju i sjevernim krajevima, uz osjetan porast temperature, piše HRT.


Komentari