Prometnice su mokre i skliske, pazite kako vozite

FOTO: Zagrebački holding
Na cijelom gradskom području prometnice su mokre i skliske. Vozi se sporije i uz dodatan oprez. Na većini cesta u Hrvatskoj očekuju se ograničenja zbog vremenskih uvjeta koji negativno utječu na promet. Prohodnost cesta i stanje u prometu na dionicama izvan Zagreba pratite na stranicama Hrvatskog autokluba.

U javnom gradskom prijevozu povremeno su moguća odstupanja od reda vožnje zbog vremenskih uvjeta. Autobusne linije 116 i 127 prometuju s kašnjenjem zbog prometne gužve uzrokovane snijegom. Autobusna linija 129 privremeno prometuje skraćeno do starog okretišta Vrhovec.

Najavljene su izmjene u prometovanju autobusne linija 217 (Kvaternikov trg – Struge) zbog radova u Ulici Žitnjak. Početak radova, koji bi trebali završiti 26. studenog, ovisit će o vremenskim uvjetima. Linija će uobičajeno voziti od Kvaternikovog trga do autobusnog stajališta Radnička INA, gdje će skretati lijevo te Žitnjačkom cestom nastaviti vožnju do krajnjeg odredišta u Strugama. Autobus u povratku vozi istom dionicom. Privremeno je uspostavljeno stajalište Žitnjačka – INA u oba smjera.

Zbog uređenja kolnika Branovečke ceste autobusno stajalište “Furdini” na trasi linije 213 (Dubrava – Jalševec), u oba smjera, do 3. prosinca privremeno je izmješteno 100 m sjevernije od uobičajenog stajališta.

Tramvajska linija 14 prometuje skraćeno do Savskog mosta. Tramvajska linija 7 prometuje skraćeno do Sopota.

Radovi na prometnoj infrastrukturi

U Ulici Ivana Visine 5 ​se do 22. studenog uspostavljena je privremena regulacija prometa, zbog sanacije prijekopa.

U Cenkovečkoj ulici uređuje se nogostup do 26. studenog u 20 sati.

Avenijom Dubrovnik kod Ulice Mate Parlova prometuje se prema privremenoj prometnoj regulaciji do 28. studenog u 20 sati zbog radova na pristupnoj cesti u sklopu rekonstrukcije kružnog toka Remetinec.

U noćnim satima, od 23 do 5 sati, do 23. studenog, Ulicom grada Vukovara, od Miramarske do Tratinske, prometuje se prema privremeno postavljenoj regulaciji zbog radova na DTK kablovima.

Na Trgu Republike Hrvatske kod kućnog broja 5, na platou Akademije dramskih umjetnosti, do 10. prosinca uređuje se pješačka zona.

Zbog radova na plinovodu, Slavonskom avenijom i Servisnom cestom u zoni raskrižja s Ulicom Rakitnica prometuje se prema privremeno postavljenoj regulaciji do 14. prosinca, a na Slavonskoj aveniji zauzima se jedan kolnički trak u dane vikenda, od subote u 9 sati do nedjelje u 15 sati.

Hreljinskom ulicom prometuje se prema privremenoj regulaciji po slobodnom dijelu kolnika do kraja mjeseca, a zbog rekonstrukcije ceste Ulica Josipa Lončića, na dijelu od kućnog broja 25 do 42, zatvorena je za promet do 31. prosinca.

Ulicom Oranice, na dijelu od Ulice I. B. Mažuranić do kućnog broja 71, do 24. studenog, zbog polaganja električnih vodova, zauzima se dio kolnika u vremenu od 8 do 15 sati. Prometovat će se slobodnim dijelom kolnika uz posebnu prometnu signalizaciju u samom raskrižju.

Komentari