Promet je pojačan na svim cestama koje vode prema središtu grada! Zatvorena ulica Remete, moguća odstupanja od voznog reda

FOTO: Ivan Klindić

ZATVORENA ULICA REMETE

Ulica Remete, na dijelu od ulice Kameniti stol do Ulice I. Česmičkog, zatvorena je za sav promet do 19. listopada u 4 sata. Također, zbog radova autobusi linija 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) prometuju kružno te je  uvedena autobusna linija 296 (Krematorij – Groblje Remete).

IZMJENE U JAVNOM PRIJEVOZU

Na autobusima linije 111 (Savski most – Donji Stupnik – Stupnički Obrež) od danas, uvodi  8 dodatnih polazaka. Novi red vožnje provjerite ovdje.

Autobusi linije 112 ( Savski most – Lučko) i 326 ( Velika Gorica – Zrakoplovno tehnički centar) prometuju izmjenjenim voznim redom.


Autobusi linije 281 ( Glavni kolodvor – Novi Jelkovec ) prometovat će djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Glavnog kolodvora, do 28. listopada u 20 sati.

JAVNI PRIJEVOZ I STANJE U PROMETU

Tramvajski promet je redovit dok su na pojedinim autobusnim linijama moguća odstupanja od voznog reda.

Kolnici su mokri i skliski. Promet je pojačan na svim cestama koje vode prema središtu grada. Vozi se usporeno, no bez većih zastoja.

Mostom mladosti u smjeru juga vozi se sporije, uz povremena zaustavljanja zbog radova koji onemogućuju prometovanje prema novozagrebačkim naseljima Dugave i Travno.
Do završetka radova tramvajske linije 6 i 7 prometuju izmijenjenim trasama, dok je linija 8 ukinuta. Kao supstitucija uvedena je izvanredna linija 609

HAKOVA PROMETNA PROGNOZA

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploće između čvorova Maslenica i Sveti Rok (obilazak za ostale skupine vozila je cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D54, D27 i D50);
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Na autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na dijelu DC30 Moštanica-Blinja.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji.

Zbog odrona na državnoj cesti DC102 Između Drage Bašćanske i Jurandvora vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju, jednim trakom.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

zbog radova kod čvora Donja Zdenčina, u oba smjera vozi se jednim trakom;
na dionici Otočac-Perušić u zoni radova dugoj oko 9 km (između 156.+960 km i 148.+339 km) vozi se dvosmjerno uz ograničenje brzine od 60 km/h (do 27. studenog);
do 31. listopada, od 20 sati do 07 sati, svakim danom, osim nedjelje, u zoni čvora Žuta Lokva, na ulaznom kraku u smjeru Zagreba, te glavnoj trasi autoceste, povremeno se prekida promet zbog prolaska izvanrednog prijevoza.

A2 Zagreb-Macelj:

kolona teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bregana je oko 3 km;i
zmeđu čvorova Zaprešić i Sveti Križ Začretje vozi se dvosmjerno od 20.+300 do 23.+300 km i od 27. do 30. km, a na dionici Krapina-Sveti Križ Začretje u zonama radova vozi se jednim trakom.

A3 Bregana-Lipovac:

prometna nesreća na 183. km između čvora NOVA GRADIŠKA i čvora LUŽANI u smjeru Lipovca, vozi se zaustavnim trakom. Molimo korisnike za strpljenje.

do 23. listopada, na zagrebačkoj obilaznici, u zoni čvora Buzin u oba smjera, vozi se suženim kolnikom, po dva kolnička traka i ograničenje brzine od 80 km/h;

do 1. prosinca zatvoren je nadvožnjak čvora Otok Svibovski. Obilazak je preko čvora Ivanja Reka i kroz naselje Ivanja Reka;

do 23. listopada na čvoru Županja zatvoreni su izlazni krak iz smjera Lipovca i ulazni krak u smjeru Bregane. Promet je preusmjeren na čvorove Babina Greda, Spačva i Lipovac.
Krčki most (DC102):

vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 20.12.2020. godine).
A7 Orehovica-Škurinje i Draga-Križišće-Šmrika

12. listopada od 08:00 do 16:00 sati zbog radova na dionici čvor Hreljin – čvor Šmrika, bit će zatvoren pretjecajni trak u smjeru Krka.

Istarski ipsilon (radovi):

između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zabranjen je promet izvanrednih prijevoza širih od 3 m);

zabrane prolaska izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 3,00 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

Zbog odrona na županijskoj cesti ŽC6276 Baćina-Peračko Blato vozi se jednim trakom naizmjence uz regulaciju semaforima.

Zbog radova na prometnom traku za priključenje iz Čulinečke ceste na Slavonsku aveniju u Zagrebu, do srijede 28. 10. 2020 godine do 20,00 sati neće biti moguće skretanje iz Čulinečke ceste prema Slavonskoj aveniji (smjer sjever-zapad). Od 10,00 do 21,00 sat bit će zauzet sjeverni prometni trak sjevernog kolnika u zoni radova. Obilazni pravac bit će: Čulinečka cesta – Servisna cesta – Slavonska avenija.

Zatvorene su državne ceste:
DC1 u Jastrebarskom (17. studeni);
DC2 Osijek-Bizovac (8. studeni);
DC6 Stative-Borlin (31. listopad);
DC8 kod Ploča na dionici Baćina-Čeveljuša (predio Pećina) (27. listopad);
DC38 u Požegi (28. veljače 2021.).

IZVANREDNI PRIJEVOZI

Do 22.11.2020.svakodnevno od 22:00h-05:00h tijekom radnih dana, uz obvezatnu pratnju i regulaciju prometa djelatnika MUP-a kretat će se izvanredni prijevoz na relaciji: Ploče, luka-GP Metković. Itinerar kretanja IP-a: Ploče, luka- D.425- D.8, smjer Metković, Dubrovnik-čvor DC.8/DC.9 (suprotan smjer)-DC9 smjer Metković-GP Metković.
S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Komentari

loading...