PRIPREMITE ŽIVCE: Ako se vraćate s produženog vikenda, imajte na umu da se najveća gužva očekuje u ovim satima!

Marko Todorov / CROPIX

Onima koji su spojili neradni utorak s vikendom i početkom tjedna odmor završava, što znači da bi mogla biti poprilična gužva na cestama iz 17 sati.

Promet je jutros srednjeg intenziteta na većini cesta, a povremeno pojačan na pojedinim dionicama autocesta, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

U poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan do vrlo gust promet na važnijim cestama u smjeru unutrašnjosti, a tijekom dana i na graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima, osobito s otoka prema kopnu.

Mogući zastoji na autocestama

U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u smjeru Rijeke, a kolona vozila na čvoru Oštrovica, na izlazu s autoceste, prema Crikvenici i otoku Krku je oko 500 metra.

Na graničnim prijelazima tijekom jutra nije bilo dužih čekanja. U pomorskom prometu također nema poteškoća.

Na snazi toplinski val

Diljem Hrvatske bit će sunčano i vruće, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 stupnjeva Celzijevih. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na moru i jugoistočni.


Komentari