Pripremite se: Zatvara se Rotor i trči se utrka ‘Zagreb Advent Run’,

Rotor - Jadranska avenija - Zagreb from above

Tramvajski i autobusni promet redovit je na svim linijama. U primjeni je nedjeljni red vožnje.

Posebna regulacija zbog Zagreb Advent Runa

Atletska utrka „Zagreb Advent Run“, uvjetovat će izmjene u prometu užim gradskim središtem. Tramvajski promet bit će obustavljen Trgom bana J. Jelačića od 9.40 do 12.30 sati. Tramvajske linije prometovat će obilazno preko Glavnog kolodvora i nastaviti dalje redovnim trasama.

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića – Voltino) će od 8 do 12.30 sati prometovati skraćeno od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti pet minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored.

Kako javljaju iz Policijske uprave zagrebačke, cestovni će promet Ulicom Izidora Kršnjavog, Žerjavićevom, Petrinjskom, Đorđićevom, Zrinjevcem, Praškom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ilicom, Krajiškom, Kordunskom, Klaićevom, Primorskom, Deželićevom i Kačićevom ulicom biti obustavljen.

Zatvara se Rotor

Cjelokupan promet, koji se uobičajeno s Jadranske i Avenije Dubrovnik, Remetinečke ceste i Jadranskoga mosta povezuje, odnosno nastavlja Remetinečkim rotorom, od jutra će se preusmjeravati na novoizgrađene i okolne – alternativne prometnice.

Početak druge faze rekonstrukcije tog kompleksnog prometnog čvorišta neizbježno će utjecati i na javni prijevoz pa će konkretno 19 autobusnih linija voziti izmijenjenim trasama.

U svim okolnim novozagrebačkim naseljima, kroz koja prolaze pristupni koridori ili graniče sa zonom radova, promet će biti ograničen i posebno reguliran, a protočnost – očekivano smanjena.

Tijekom neizbježne privremene regulacije pozivamo na uvažavanje svih sudionika u prometu te uzajamnu toleranciju i strpljenje, osobito u razdobljima najvećih prometnih opterećenja.

Aktualnosti o stanju na cestovnim koridorima objavljivat ćemo promptno, a kroz Pozivni centar Zagrebačkog holdinga i sve raspoložive komunikacijske servise – osigurana je informacijska podrška 24 sata dnevno. Na terenu će biti pojačan angažman Prometne policije i Redarstva.

Dolazak sa zapadne i južne strane
Vozila koja će području posebne organizacije prometa pristupati sa zapadne strane, odnosno pristizati iz smjera Lučkog, preusmjeravat će se postupno iz tri u jedan prometni trak, kojim će se usmjeriti na sjeverni kolnik Jadranske avenije, nakon čega će Riječkom ulicom dolaziti do privremenog spoja istočnog i zapadnog kolnika Jadranskog mosta.

Prema središtu grada, odnosno sjeveru, na tom će semaforiziranom spoju, odnosno raskrižju skretati lijevo, a zatim se uključivati na dionicu kojom će se uobičajeno nastavljati do Selske ceste.

Na raskrižju mogu nastaviti i ravno prema Novom Zagrebu, odnosno privremenom prometnicom stići na južni kolnik Avenije Dubrovnik te dalje uobičajeno prometovati u smjeru istoka prema raskrižju s Cimermanovom.

S obzirom na to da je završetak Remetinečke ceste, dionica sjevernije od Osnovne škole Savski gaj u sklopu rekonstrukcije zatvorena, prohodne su ulice Ive Robića te Vice Vukova kojima se pristiže do Riječke i dalje Jadranskoga mosta, od kuda će se nastavljati prema centru, odnosno istočnom dijelu Novoga Zagreba.

Iz grada, odnosno sa sjeverne strane
Automobili koji iz gradskog središta Savskom ili Selskom cestom namjeravaju prometovati prema Novom Zagrebu – mogu to kroz istočni koridor i privremenu prometnicu koja od Jadranskog mosta dovodi do Avenije Dubrovnik. U nastavku prometne mreže, neposredno prije Cimermanove, vozila će se moći kretati uobičajeno.

Prema čvoru Lučko i zapadnim naseljima u Novom Zagrebu vozit će se dijelom Jadranskog mosta u smjeru juga, a zatim se isključivati desno na privremenu prometnicu koja dovodi do raskrižja Jadranske avenije s Ulicom Vice Vukova. S tog će se raskrižja skretanjem desno nastavljati Jadranskom avenijom prema zapadu, obilaznici i autocesti ili voziti ravno Ulicom Vice Vukova do naselja u dijelu Novog Zagreba.

Iz Novoga Zagreba preko Jadranskog mosta
Nakon raskrižja sa Cimermanovom u smjeru rotora, odnosno zapada, vozila će se usmjeravati na privremenu prometnicu koja dovodi do samog Jadranskoga mosta, od kuda se priključivanjem može nastaviti prema raskrižju sa Selskom ili prolaskom ispod mosta stići sve do raskrižja Jadranske avenije i Ulice Vice Vukova te dalje kretati prema čvoru Lučko ili ravno prema novozagrebačkim naseljima.

Radovi na prometnoj infrastrukturi

Zbog radova na križanju Trga Drage Iblera s Ulicom fra Grge Martića, prometuje se prema posebnoj regulaciji do 18 sati.

Dio Ulice Resnički put, od Ulice Trnava do dječjeg vrtića Jabuka, zatvoren je za sav promet do 18. prosinca u 17 sati, zbog asfaltiranja kolnika. Na dijelu od Ulice Valunskih ploča do Baošičkog puta, Resnički put zatvoren je za promet do 21. prosinca.

Zbog asfaltiranja kolnika Ulica Žitnjak – Žitnjak Martinci, zatvorena je za sav promet na dijelu od Žitnjačke ceste k. br. 51 do Ulice Žitnjak Bogdani do ranih jutarnjih sati 19. prosinca. Obilazni pravac: Ulica Žitnjak – Radnička – Slavonska – Struge III. i obratno.

Komentari