PRIPREMITE SE NA NOVI UDAR! Velika promjena dolazi za kraj tjedna, a onda početkom idućeg opet nagli preokret

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

I u nedjelju će na vrijeme utjecati polje malo povišenog tlaka zraka koje će podržavati stabilne vremenske prilike i sljedećih nekoliko dana. Stoga će na istoku prevladavati sunčano, mjestimice s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar će biti slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 18, a najviša dnevna od 30 do 32.

U Zagrebu će biti pretežno sunčano i danju vruće. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni, popodne jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 19 °C. Najviša dnevna oko 30, na Sljemenu od 24 do 26 °C.

Podjednako vruće bit će i u središnjim krajevima unutrašnjosti, gdje će prevladavati sunčano uz uglavnom slab vjetar. Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima pretežno sunčano mjestimice s umjerenom naoblakom.

Uz obalu će u noći i ujutro puhati umjerena do jaka bura koja će oslabjeti, zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13, uz obalu između 19 i 23. Najviša dnevna u gorju od 28 do 30, na moru između 30 i 32.

Obilje sunčanog vremena bit će u Dalmaciji, gdje će u njezinoj unutrašnjosti biti male do umjerene naoblake. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenome moru sjeverozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 18, uz obalu i na otocima između 21 i 14, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 34.

Pravi ljetni ugođaj

Podjednako vruće bit će i na južnom Jadranu gdje će prevladavati sunčano. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Temperatura mora uglavnom od 24 do 26 stupnjeva.

U prvoj polovini idućeg tjedna na kopnu pretežno sunčano i vruće, pa će početkom tjedna opet biti na snazi upozorenje za toplinski val. Dnevna temperatura zraka ponovno bi mogla biti i viša od 35 stupnjeva.

Na Jadranu pravi ljetni ugođaj, većinom sunčano i vruće. Uz visoku dnevnu temperaturu zraka, i noći će biti tople s temperaturom višom od 20 stupnjeva. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenome moru sjeverozapadni, a u utorak će prolazno zapuhati jugo.

Još u nedjelju u unutrašnjosti kratki predah od vrućine, a zatim od ponedjeljka uz pritjecanje vrlo toplog zraka s juga i jugozapada, očekuje nas novi toplinski val s temperaturom zraka sredinom tjedna mjestimice i iznad 35 stupnjeva.


Komentari