‘PRIDRŽAVAT ĆEMO SE SVIH SIGURNOSNIH MJERA’ Ministarstvo izdalo upozorenje građanima: ‘Molimo za strpljenje i razumijevanje’

Panorama Zagreba (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo provodit će u četvrtak i petak redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona HRZ-a, a tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka.

Kako su izvijestili iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske, u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u četvrtak i petak, 1. i 2. lipnja 2023. godine od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

“Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj”, poručili su iz ministarstva.

Područje na kojem se očekuje probijanje zvučnog zida je Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija i to na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, naveli su iz MORH-a te zamolili građane za strpljenje i razumijevanje.


Komentari