Pretres Remetinca: Sumnja se na predoziranje u zatvoru

Wikipedia

U posljednjih nekoliko mjeseci u zatvoru Remetinec nekoliko je zatvorenika preminulo pod neutvrđenim okolnostima. Naime, sumnja se da su se zatvorenici predozirali tabletama.

Te se sumnje odnose na dva zatvorenika koji su preminuli u kolovozu. Kako neslužbeno doznaje 24sata, jedan zatvorenik je preminuo u Remetincu, a drugi u bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj.

Nakon njihovih smrti, nadležni su upozorili sve pravosudne policajce i zatražili temeljan pregled zatvora s naglaskom na tablete i drogu. U zatvorima tablete predstavljaju određenu valutu te se mogu mijenjati za cigarete ili prodavati za gotovinu. Upravo zbog toga ih često traže mnogi zatvorenici koji se žale na nepostojeće simptome, prenosi 24sata.

Pošto u sustavu nedostaje liječnika koji mogu kvalitetno pregledati zatvorenike, tablete su vrlo lako dostupne zatvorenicima.

Iz Ministarstva pravosuđa negiraju da je u zatvoru bilo predoziranja. “Prema službenim evidencijama koje vodi Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa od početka kolovoza 2019. godine nije zabilježen ni jedan slučaj predoziranja zatvorenika u kaznionicama i zatvorima”, rekli su za 24sata.


Komentari