PREKINUT PROMET NA A3 ZBOG TEŠKE PROMETNE: Očekuju se zastoji i kolone diljem zemlje

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U Zagrebu je pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Na širem području grada postoji vjerojatnost za jači razvoj oblaka i lokalni pljusak s grmljavinom, uglavnom poslijepodne i navečer. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, poslijepodne u gorju povremeno i jak. Najviša dnevna temperatura oko 33, u okolnom gorju oko 27 °C.

U Hrvatskoj će u nedjelju prevladavati pretežno i djelomice sunčano vrijeme te vruće i sparno, a u drugom dijelu dana uz prolazno više oblaka lokalno je moguća kratkotrajna kiša ili pljuskovi i grmljavina. Lokalna kiša ili pljusak moguć je ponajprije u središnjim i istočnim krajevima.

Vjetar će puhati slab i umjeren jugozapadni i južni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu umjereno do jako, u Dalmaciji ponegdje i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva.

Stanje na cestama

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 211+450 km između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca. Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima, a kolona vozila ispred čvora Slavonski Brod Zapad duga je oko 3 km.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:
životinja (uočen je pas) između naplatnih postaja Demerje i Lučko;
povećana gustoća prometa između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru juga, stvaraju se mjestimične usporene kolone vozila u pokretu uz povremene zastoje između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika;
kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja;

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:
prometna nesreća na 53+650 km između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb – Istok u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;
kolona teretnih i osobnih vozila prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 2 km.

Autocesta A7:
kolona vozila na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije duga je oko 1 km.
Krčki most (DC102):
povećana gustoća prometa u oba smjera.
Jadranska magistala (DC8):
u mjestu Banići zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim trakom uz regulaciju prometne policije.

Danas od 12:00 do 23:00 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza. U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA
A1 Zagreb-Split-Ploče:

do 30. srpnja između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 min) se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.

A3 Bregana-Lipovac:

do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 km/h, privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji;
zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka;
zbog oštećenja kolnika od 66+200 km do 66+100 km promet se u smjeru Bregane odvija jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h, a u smjeru Lipovca je zatvoren zaustavni trak. Molimo korisnike za dodatan oprez i poštivanje prometne signalizacije!
radovi na autocesti A3 (oba smjera), u terminima i na dionicama, kako slijedi:

od 26.07.2021. godine do 28.07.2021. godine, radovi se planiraju izvoditi na desnom kolniku autoceste A3, na dionici od 70+000 km do 72+000 km (smjer Lipovac);

od 27.07.2021. godine do 29.07.2021. godine, radovi se planiraju izvoditi na lijevom kolniku autoceste A3, na dionici od 60+000 km do 59+000 km (smjer Bregana);
Zbog izvođenja predmetnih radova postaviti će se višednevne privremene regulacije prometa, zatvaranjem za promet zaustavnih traka i voznih prometnih traka, a prometni tok će se voditi pretjecajnim prometnim trakovima, uz smanjenu brzinu kretanja. Za vrijeme postavljanja privremene regulacije prometa, kao i u vršnim satima, očekuju se kraći zastoji i kolone vozila.

A7 GP Rupa- Rijeka-Žuta Lokva:
na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h;
Krčki most (DC102):
dana 4.kolovoza 2021. god. od 21:00 do 21:05 sati zbog osiguranja uvjeta za odrzavanja bakljade bit će prekinut promet na mostu Krk u oba smjera.
ZATVORENE CESTE ZBOG RADOVA:
DC2 Josipovac-Bizovac-Normanci (do 31.prosinca);
DC6 u Karlovcu u zoni raskrižja Ljubljanske ulice i Žumberačke ulice (do 30.7.2021. god.);
DC14 Andraševec-Bračak (do 1. rujna);
DC36 u mjestu Pisarovina (do 10. studenog do 17:00 sati);
DC41 GP Gola-Koprivnica u naselju Drnje (do 30. srpnja);
DC56 Drniš-Gornji Muć u naselju Donje Postinje (općina Muć) (do 15. listopada);
DC57 u Vukovaru (do 20. rujna);
DC206 Ulica Ante Starčevića u Krapini (do 1. kolovoza);
DC544 u mjestu Gudovac kod Bjelovara (do 15. studenog).
Zbog snimanja filma od 26. do 29. srpnja povremeno će se zaustavljati promet na DC106 Novalja-luka Žigljen, DC27 u zoni tunela Prezid i ŽC5203 Srb-Otrić.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Komentari