PREKIDA SE CIJEPLJENJE NA VEĆINI ZAGREBAČKIH LOKACIJA! Stožer donio značajne odluke, sada je poznato i što s turistima koji imaju simptome ili su bili izloženi covidu

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Temeljem upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  koja se odnosi na postupke kod pojave bolesti kod gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID-19, Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba je na svojoj sjednici donio je odluku o uspostavi turističke COVID-19 ambulante.

Kako javljaju iz grada, ista će se nalaziti na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar,  Avenija Većeslava Holjevca 22, od 2. kolovoza 2021. do opoziva, a njeno radno vrijeme bit će svakim danom, vikendom i blagdanima od 8.00 do 16.00 sati.

Shodno tome, u turističkoj COVID-19 ambulanti turisti koji borave u smještajnim kapacitetima na području Grada Zagreba moći će obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75,00 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, a sve informacije moguće je dobiti na e-mail adrese: [email protected]  i [email protected] te na telefonske brojeve 091/ 489 7021 i  01 6598 464. Iz grada dodaju i kako je pripravnost i navedenoj ambulanti organizirana svaki radi dan, od 16 do 24 sata na broj telefona: 091/489-7022.

Besplatno testiranje

Osim toga, stožer je donio i odluku o provođenu besplatnog brzog antigenskog testiranja (BAT) za građane grada Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine koji ih upućuje na testiranje.

Za građane koji se žele testirati brzim antigenskim testovima, iz osobnih razloga (bez       indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine),  test je također besplatan, ali  građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a. Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji: Dom zdravlja Zagreb Centar – Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22, svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8.00 do 11.00 sati bez prethodnog naručivanja.

Smještaj

Stožer se naposljetku osvrnuo i na problem smještaja u slučaju izolacije za goste/turiste oboljele od  bolesti covid-19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju i organiziranu karantenu/samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih.

“Organiziran karantena/samoizolacija uspostavlja se u objektu Grad mladih, Aleja hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza 2021. do opoziva. Isto vrijedi i za goste koji su bliski kontakti oboljeloga, a kojima je potrebno organizirati karantenu/samoizolaciju”, navode iz grada.

Prekid cijepljenja

Naposljetku, stožer je donio i Odluku o privremenoj obustavi  cijepljenja  od dana 3. kolovoza do 15. kolovoza 2021. na sljedećim lokacijama: Dom sportova, Trg Krešimira Ćosića 11; Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih pavlina 1; Srednja tehnička škola Jelkovec, Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete.

Cijepljenje u Gradu Zagrebu tijekom kolovoza 2021. godine bit će organizirano na lokaciji Zagrebački Velesajam, Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15,  sa sljedećim radnim vremenom: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 12.00 sati; utorkom i četvrtkom od 15.00 do 19.00 sati.

Na taj način će Grad Zagreb osigurati potrebnu dostupnost, mogućnost kontinuiranih javnih poziva, mogućnost naručivanja putem e-građani i platforme Cijepi se, kao i pozivnih centara, uz istovremeno osiguravanje termina za docjepljivanje, odnosno dobivanje druge doze cjepiva.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana na cjepnom punktu Velesajam cijepljene su 992 osobe, a na lokalnim punktovima 1.108 osoba, što je ukupno 2.100 osoba. Na javni poziv odazvala se 281 osoba, istaknuli su iz grada ranije danas.

Komentari