PRED VRATIMA NAM JE VELIKO ZAHLAĐENJE I JAKA KIŠA: Uživajte još sutra, jer vikend donosi neugodnu promjenu

Kiša u Zagrebu, (foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Pred vratima nam je velika promjena vremena. Kiša i značajan pad temperatura očekuju nas krajem tjedna, stoga iskoristite srijedu i četvrtak za kavu, šetnju i ostale, svima nam drage aktivnosti, na otvorenom.

U Zagrebu će ova dva dana  biti djelomice sunčano, s tim da će u sutra biti za koji stupanj toplije. Ujutro je na širem području grada moguća magla. Pred sam kraj četvrtka očekuje se porast naoblake, navečer i u noći na petak kiša. Vjetar će biti slab, a prema večeri umjeren jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 10 do 13, a najviša dnevna oko 26 °C.

Također, na kopnu će još u četvrtak veći dio dana pretežno sunčano, ujutro ponegdje magla, a prema večeri sve oblačnije i nestabilnije. Već u petak, kiše će biti posvuda, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi. Najviša dnevna temperatura za vikend u Zagrebu neće prelaziti 20 Celzijevih stupnjeva, a u ranim jutarnjim satima iznosit će svega 10 stupnjeva. Posvuda u unutrašnjosti bit će svježe u petak i u ostatku vikenda.

“Prevladavajuće oblačno, povremeno s kišom, osobito u subotu, kad je moguća i veća količina oborine i grmljavina. I temperatura osjetno niža – vrijeme kakvo ne priželjkujemo krajem kolovoza. Prikladnija drugoj polovini rujna od petka će temperatura biti i na Jadranu, pogotovo sjevernom, gdje će puhati umjerena i jaka bura”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Naoblačenje s kišom, a ponegdje i izraženim neverinima, očekuje se i na obali za vikend. Osjetno će zahladiti i u Dalmaciji.


Komentari