‘POVRATIT ĆU OD SMRADA!’ Otvorili vrata zagrebačkog stana i ostali u šoku: ‘Zar je ovo moguće?!’

Foto: Zagreb.info

Odlična vijest za stanare zgrade u Novom Zagrebu. Stan u neboderu, koji je susjedima godinama zadavao probleme, a o kojem smo u nekoliko navrata već pisali, napokon će biti ispražnjen od smeća, novi vlasnik će ga renovirati, a susjedi ispod tog stana će napokon prodisati.

Naime, radi se o stanu u kojem su, sada već preminuli vlasnici, gomilali smeće koje su prikupljali s ulice. Više od 20 godina stan je zakrčen, a stanarka, koja je u njemu nastavila živjeti nakon smrti partnera, preminula je 2018. godine.

Nakon toga, stan je zapečaćen i nitko nije ušao u njega. Jedini stanari su golubovi koji svakodnevno ulaze i izlaze kroz razbijena stakla i uživaju u gostoprimstvu i slobodi na tom 14. katu.

Vrata stana prepunog smeća (Foto: Zagreb.info)

Najveće žrtve ove situacije su susjedi na 13. katu, odmah ispod tog stana, koji žive u vlazi i plijesni koju stvara voda koja se nakuplja na balkonu problematičnog stana jer ne može otjecati od silnog smeća koje je nagomilano i tamo.

No, kako godine prolaze, a problem se ne rješava, voda ne curi samo njima, već je došla i do 10. kata, a uništila je i zidove hodnika među tim katovima.

Šteta je velika i novi vlasnik je pod velikim pritiskom i strahom da će morati sve to sam podmiriti. Rekao nam je i da je to sve htio ranije riješiti, ali nije mogao zbog odugovlačenja ostalih suvlasnika tog stana te navodno i zbog sustava koji je sve to kočio svojim pravilima.

Prizor iz kuhinje stana na 13. katu, ispod problematičnog stana (Foto: Zagreb.info)

No, odlična je vijest da je gospodin sada jedini vlasnik ove nekretnine i da će nakon godina i godina gomilanja smeća, ono napokon biti izneseno van ovih dana.

Koliko je situacija u tom stanu grozna, dočarava činjenica da se vrata danas nisu mogla ni do pola otvoriti, a smrad je bio toliki da je odvjetnica, koja je bila prisutna tijekom skidanja pečata s vrata, umalo povratila.

‘Zar je ovo moguće’, pitanje je koje je visilo u zraku cijelo vrijeme dok su vještaci slikali i snimali s praga unutrašnjost stana (onoliko koliko su mogli).

Tko je u ovom slučaju zakazao, zašto je obitelj s 13. kata desetljećima živjela u vlazi i s plijesni i je li nam sustav zaista tako trom i neusklađen da se stvari ne mogu brže rješavati? Upravo ćemo to istražiti narednih dana kako bismo što rjeđe svjedočili ovakvim nehumanim ljudskim sudbinama.

Komentari