POSEBAN REŽIM VOŽNJE: Zbog Zagrebačkog maratona autom se neće moći kroz središte grada!

Bruno Konjevic / CROPIX

U sklopu 30. Zagrebačkog maratona, predviđene su četiri utrke i to maraton na 42 kilometara, polumaraton na 21 kilometar, utrka na 10 kilometara te „utrka – štafeta“ u sklopu utrke maratona uz napomenu da je start utrke na 10 kilometara predviđen u subotu u 14 sati dok je start maratona i polumaratona predviđeni istog dana u 15 sati.

Policijska uprava zagrebačka tim povodom je objavila posebnu regulaciju prometa koja će vrijediti na dan održavanja maratona.

“Za vrijeme održavanja predmetnih utrka obustavit će se sav promet motornih vozila i tramvaja po trasi i preko trase utrka”, najavljuju iz zagrebačke policije.

Trasa utrke i prometna regulacija

U subotu 1. listopada od 13:30 do 20:30 bit će zatvoren Trg bana Josipa Jelačića, Jurišićeva, Martićeva, Rakovčeva, Štoosova, Harambašićeva, Maksimirska i Svetošimunska cesta, Ulica T. Miloša, Fakultetsko dobro, Maksimirska cesta, Vlaška i Europski trg.

Istog dana od 15:00 sati pa sve do 20:30, autima se neće moći Trgom bana Jelačića, pa onda Jurišićevom, Vlaškom, Maksimirskom, Svetošimunskom, Avenijom Gojka Šuška, Maksimirskom, Harambašićevom, Štoosovom, Rakovčevom, Martićevom, Juišićevom, Palmotićevom, Amruševom, Zrinjevcom, Teslinom, Masarykovom, Deželićevom, Republike Austrije, Talovčevom, Trgom Francuske, Grada Mainza, Prilazom baruna Filipovića, Maričićevom, Ilicom, Britancem, Kukuljevićevom i Ilicom.

Iz policije porućuju da će vozila hitne pomoći i vatrogasaca u intervenciji, s upaljenim svjetlosnim i/ili zvučnim znakovima, biti propuštena od strane policije, s tim da su se u obvezi kretati desnom prometnom trakom u smjeru vožnje i pritom ne ugrožavajući sudionike navedenih utrka.


Komentari