POREZNA UPOZORAVA: Stižu lažne poruke o povratu poreza, ne nasjedajte!

Popularno oglasnik na Facebooku, ilustracija (Foto: Pixabay)

Zbog velikog broja prijava o lažnim porukama​ u​ kojima se od​ poreznih obveznika traži uplata poreza ili ih se obavještava da im je odobren povrat, Porezna uprava upozorava da je riječ o lažnim (phishing) porukama uz poziv građanima da takvu e-poštu brišu.

Lažni mailovi pristižu s različitih adresa i domena pa se porezni obveznici pozivaju da dodatno provjeravaju adrese i sadržaj poruka, poručuje Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

Građane Porezna uprava moli da takve e-mailove brišu i s oprezom postupaju sa​ sumnjivim porukama, osobito onima s dozom hitnosti.

Radi izbjegavanja budućih neugodnosti odnosno mogućih kompromitacija, Porezna uprava savjetuju građane da izbjegavaju ustupanje svojih lozinki i računa e-pošte drugim osobama ili servisima, promijene svoje postojeće lozinkienovima te koriste “drugačije jače lozinke za svaki pojedini internetski servis”.

Savjetuje građane i da uvijek budu na oprezu kome šalju povjerljive poruke odnosno podatke te da budu oprezni pri otvaranju privitaka od​ nepoznatog pošiljatelja​.


Komentari