POLICIJA UPOZORAVA Pazite se Phishing kampanja

Foto: MUP / ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je u svome priopćenju na novu phishing kampanju (mrežno pecanje identiteta) hakera.

“Počinitelji prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice kojim kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu”, upozorava policija.

Dodaju kako je kampanja usmjerena prema korisnicima raznih internetskih oglasnika.

U tijeku je tzv. phishing kampanja usmjerena na korisnike raznih internetskih oglasnika.

“Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe”, objašnjava policija.

Dodaju i kako su ovakvi napadi učestali te je policija i prije upozoravala na ovakve napade, kao i na opasnosti davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

“Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja neovlašteno i bez ograničenja koristiti vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta”, ponovila je policija.

Ukoliko smatrate da ste žrtva ovakve internetske prijevare, policija savjetuje da podnesete prijavu u postaji na čijem području imate prebivalište.

Za više o internetskim prijevarama, posjetite službene stranice MUP-a posvećenih ovoj temi.


Komentari