POLICIJA UPOZORAVA: Ako dobivate pozive iz inozemstva, nemojte se javljati

Youtube

Primate pozive iz inozemstva a tamo nemate nikoga od rodbine i prijatelja? Nemojte se javljati na to. Moguće onda da ste žrtvom prijevare.

Naime, jedna građanka iz Karlovca je već nekoliko dana na udaru inozemnih poziva a dobiva ih i desetak po danu. Brojevi su redom iz Irske, Velike Britanije, Švedske, Norveške, Finske, Estonije, ali i drugih zemalja. Budući da je još davno svoj broj mobitela dala u web imenik, došla je na udar telekomunikacijske bande koja ostavlja potvrdu o propuštenom pozivu, a ako uzvratite poziv, to će vas jako skupo koštati, piše KAportal.

Iz Policijske uprave karlovačke kažu da tijekom 2019. godine nije bilo prijava građana vezano za slučajeve prijevara putem telefonskih poziva iz inozemstva. Također su nam sugerirali da ako dođe do takve situacije gdje vam je bio propušten poziv iz inozemstva o kojem ne znate ništa, da ga jednostavno ignorirate kako ne bi došlo do neželjenih troškova telefona.

U policiji kažu da svakako treba biti dodatno oprezan, a ukoliko se posumnja da se radi o zlouporabi ili prijevari, odnosno neželjenoj elektroničkoj komunikaciji od velike je važnosti da korisnici uvijek prijave takve brojeve svom operatoru (davatelju usluge) ili HAKOM-u. Tako bi se, dodaju, stiglo na vrijeme reagirati odnosno evidentirati takve brojeve kao neželjene u elektroničkoj komunikaciji. U slučaju nastanka materijalne štete za korisnike isto treba prijaviti nadležnoj policijskoj postaji.


Komentari

loading...