POČINJE WRC CROATIA RALLY: Zatvara se prometnica, autobusi mijenjaju trase! Donosimo detaljan pregled svih izmjena u prometu

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Od četvrtka do nedjelje u Hrvatskoj će se održati jedno od najvećih svjetskih automobilističkih natjecanja “WRC Croatia Relly 2023”. Natjecat će se 57 posada iz 20 zemalja na stazi od 1700 km kroz pet županija, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

VELIKE PROMJENE U JAVNOM PRIJEVOZU: Zbog WRC-a će doći do izmjene trasa, evo kako će voziti autobusi

U četvrtak od 12 sati pa sve do ponoći planirano je zatvaranje prometa zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice od raskrižja s Ulicom grada Vukovara do raskrižja sa Slavonskom avenijom kojom prilikom će se uspostaviti privremena regulacija prometa. Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu su:

Ulica Grada Vukovara – Savska,

Ulica Grada Vukovara – Držićeva avenija,

Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija,

Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Selska cesta – Ilica,

Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija,

Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđe.

Iz ZET-a javljaju kako će od 11 do 24 sata sve autobusne linije s terminala Glavni kolodvor prometovati izmijenjenim trasama u smjeru Novog Zagreba, zbog zatvaranja zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Autobusne linije 108 (Glavni kolodvor – Savski most), 166 (Glavni kolodvor – Donji Dragonožec), 219 (Glavni kolodvor – Sloboština), 220 (Glavni kolodvor – Dugave), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 229 (Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka), 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište), 241 (Glavni kolodvor – Veliko Polje), 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje), 243 (Glavni kolodvor – Kajzerica), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić) i 330 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) prometovat će s terminala Glavni kolodvor lijevo Ulicom grada Vukovara, desno Avenijom Marina Držića, desno Slavonskom avenijom, a potom će skrenuti lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta, pojasnili su iz ZET-a.

U smjeru Glavnog kolodvora sve linije prometovat će uobičajenim trasama.

Također, iz ZET-a poručuju kako za vrijeme posebne organizacije prometa, stajalište Lisinski – zapad neće biti u funkciji.

Autobusna linija 218 (Glavni kolodvor – Savica – Borovje) prometovat će s terminala Glavni kolodvor istom trasom kao i prethodno navedene linije, ali će sa Slavonske avenije skretati lijevo na Kruge i nastaviti uobičajenom trasom. Pri povratku autobusi prometuju redovnom trasom. Autobusi linije 218, u smjeru Savice i Borovja neće koristiti stajališta Lisinski – zapad i Nacionalna sveučilišna knjižnica – jug.

Autobusna linija 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec) prometovat će izmijenjenom trasom samo u smjeru Novog Jelkovca. S terminala Glavni kolodvor autobusi će skrenuti lijevo na Ulicu grada Vukovara, potom desno na Aveniju Marina Držića te desno na Slavonsku aveniju otkuda nastavljaju uobičajenom trasom. Autobusna linija 281 u smjeru Novog Jelkovca, neće koristiti stajališta Lisinski zapad, Nacionalna sveučilišna knjižnica – jug i Kruge – jug, poučili su iz ZET-a.

Osim toga, policija skreće pozornost da se predmetne utrke održavaju i na području Grada Samobora. U četvrtak u mjestu Okić Podokićki, a u petak relaciji Mali Lipovec – Grdanjci i Stojdraga – Hartje. Na području Grada Jastrebarskog u petak će se voziti na relaciji Krašić – Vrškovac, a u subotu na relaciji Kostanjevac – Petruš vrh.

“Slijedom svega navedenog, molimo građane za razumijevanje te da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju u skladu s uputama policijskih službenika i redarske službe”, objavili su iz policije.


Komentari