PAZITE SE UDARA VJETRA! Subota je dobro krenula, ali skupljanje oblaka moglo bi vam pošteno pokvariti popodne

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Vrijeme je u Zagrebu u subotu djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Na širem području grada može pasti i malo kiše. Puhat će umjeren, na udare prolazno i jak jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22, u okolnom gorju oko 16 °C.

U cijeloj zemlji slično

U subotu će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano. Uz povremeno više oblaka mjestimice je moguća pokoja kap kiše, ponajprije sredinom dana na zapadu Slavonije. Uz ponegdje umjeren jugozapadni vjetar dnevna će temperatura biti između 21 i 23 °C.

Jugozapadnjak će u središnjoj Hrvatskoj mjestimice na udare biti jak. Bit će oblačnije nego u petak, ponegdje uz mogućnost za vrlo malo kiše, i to uglavnom u noći i ujutro te ponovno navečer. Temperatura zraka će od jutarnjih 10 do 13 °C poslijepodne porasti do oko 22 °C.


Najveća je vjerojatnost za mjestimičnu kišu na dijelu sjevernog Jadrana te u gorskoj Hrvatskoj, posebno u Gorskom kotaru. Puhat će jugozapadnjak, na moru i jugo, a najviša dnevna temperatura zraka bit će od 17 do 20 °C, u gorju mjestimice malo niža.

U Dalmaciji danju između 21 i 25 °C, uz jugo koje će ponegdje biti jako pa će more biti umjereno valovito, mjestimice i valovito. Pritom više sunca nego u ostalim predjelima, iako treba računati na povremeno umjerenu naoblaku.

Oblaka još manje na krajnjem jugu Hrvatske gdje će subota obilovati sunčanim satima. Uz jugo, mjestimice moguće jako, temperatura zraka ujutro od 11 do 16 °C, a danju između 21 i 25 °C.

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski u Istri, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, pa je Hrvatski autoklub (HAK) u subotu ujutro pozvao vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Promet osobnih vozila pojačan je na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku (Rupa, Macelj i Bregana) te sa Srbijom na izlasku (Bajakovo).

Granični prijelaz (GP) Plovanija zatvoren je za promet do 31. svibnja u 17:00 sati zbog radova u Republici Sloveniji, a obilazak je preko graničnoga prijelaza Kaštel.

GP Čepikuće zatvoren je za državljane trećih zemalja, GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila, a na GP Gunja zbog nestabilnosti mosta zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari