Pazite kako se ponašate: Policija najavljuje preventivno-represivnu akciju nadzora prometa

Foto: PUZ / Ilustracija

Iako u prometu treba poštovati pravila i voziti po propisima i oprezno svaki dan, to će na zagrebačkim cestama posebno vrijediti od 4. do 10. svibnja kada će Zagrebačka policija provoditi svoju preventivno-represivnu akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

“Preventivno – represivnom akcijom predviđeno je provođenje mjera usmjerenih na podizanje veće razine sigurnosti u prometu s ciljem sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga kao i drugih težih prometnih prekršaja – nepridržavanja ograničenja brzine, nepropisanog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća”, najavili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Tijekom šest dana nadzora, također će u subotu, 7. svibnja, na snagu stupiti i pojačani 24-satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu.

Komentari