OVO SU NOVE CIJENE GORIVA: Najviše je pojeftinio dizel, a da Vlada nije fiksirala cijene benzin bi plaćali preko 12 kuna!

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Vlada je jučer na telefonskoj sjednici donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Prema njoj će od danas cijene naftnih derivata na benzinskim postajama biti nešto niže.

“Sukladno donesenoj Uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli sa 7 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri”, navode iz Vlade.

Prema toj Uredbi, od danas benzin koša 10,49 kuna, dizel 12,19, plavi dizel 8,49, UNP za spremnike 9,99 i UNP za boce 19,49 kuna.

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

“Da nema mjera Vlade i da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile: 12,37 kuna po litri za benzinsko gorivo, 14,23 kuna po litri za dizelsko gorivo, 9,45 kuna po litri za plavi dizel, 11,84 kuna po kilogramu UNP za spremnike i 16,58 kuna po kilogramu UNP za boce”, objavili su iz Vlade.


Komentari