Oprezno u prometu! Kolnici su mokri, a moguća je i poledica

Foto: Pixabay

Ako ste na posao krenuli u ranim jutarnjim satima, sigurno vam je neko vrijeme oduzelo čišćenje poledice s auta.  Također, kolnici su mjestimice mokri, vlažni i skliski zbog čega trebate biti dodano oprezni. Moguća je i poledica, stoga prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.  Ne zaboravite na održavanje sigurnosnog razmaka između vozila, koja je u ovim uvjetima itekako važna. I naravno, na put ne krećite bez propisne zimske opreme.

HAK poručuje da su zbog oštećenja zatvorene ove ceste:

DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo. Obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog;

ŽC Kosinjski most-G. Kosinj-Bakovac i ŽC Zalužnica-Doljani; LC33134 u mjestu Rausovac. Obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica i obratno; LC67207 Vrgorac-Orah; LC67209 Veliki Prolog-Draževitići.

Zbog posljedica potresa i odrona vozi se otežano na ovim područjima:

Na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto;

na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone.

Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Zbog navedenog, HAK poziva se vozače da prate upute nadležnih službi.

Upozorenje DHMZ-a:

Podsjećamo i da je na snaziC val hladnoće, za srijedu 13. siječnja za područje Zagreba i Karlovca, dok bi u četvrtak uz Zagrepčane i Karlovčane na oprezu trebali biti i stanovnici Knina i Rijeke.

Slojevito se odijevajte, jer hladni val baš kao i toplinski može djelovati na zdravlje. Topla odjeća u narednim danima sačuvat će vas od ozeblina, ali i prehlade, stoga nigdje bez šala i rukavica. Za vrijeme niskih temperatura svakako obratite pozornost da zaštite istaknute dijelove tijela (nos, uške, šake), a u slučaju snijega nosite odjeću koja ne propušta.


Komentari