OPREZ! U tjedan dana od istog uvoznika dva puta povučeno poljsko meso puno bakterija, ne jedite ga!

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je danas potrošače o povlačenju i opozivu brzo smrznutog usitnjenog miješanog mesa poljskog proizvođača zbog prisutnosti bakterija u proizvodu.

Proizvod “brzo smrznuto usitnjeno miješano meso: puretina, svinjetina, govedina, 500g”, na kojem je označen datum smrzavanja 23. srpnja 2020., i rok upotrebe do 22. siječnja 2021. povlači se zbog utvrđene bakterije Salmonella spp, povećanog broja Escherichie coli te aerobnih bakterija, kaže se u obavijesti i dodaje da proizvod nije u skladu s Uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Proizvođač mesa je Rasko iz Zelechlineka u Poljskoj, dobavljač Mitmar također iz Poljske, a u Hrvatskoj ga na tržište stavlja Stanić iz Kerestinca, priopćeno je.

Zanimljivo, isto meso istog uvoznika povučeno je iz prodaje i 2. listopada. Tada se povuklo brzo smrznuto usitnjeno miješano meso: puretinu, svinjetinu i govedinu od 500 grama iz Poljske zbog utvrđene bakterije Salmonella spp i povećanog broja Escherichia coli i aerobnih bakterija.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Riječ je o proizvodu LOT 21.01.2021., datuma smrzavanja 22/07/2020., najbolje upotrijebiti do 21/01/2021., poljskog proizvođača Zaktad Przetworstwa Miesnego „Rasko“ dobavljača: Mitmar SP.Z.O.O., a proizvod stavlja na tržište: Stanić d.o.o. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s tim podacima, navedeno je u priopćenju.


Komentari