OPREZ! POJAČAN PROMET NA ZAGREBAČKOJ OBILAZNICI: Na A1, između Lučkog i Demerja, prometna nesreća

Ilustracija (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvorova Buzin i Jankomir prema naplati Lučko, te na autocestama prema moru, a pojedinim dionicama vozi se u koloni, izvijestio je u četvrtak Hrvatski auto klub.

Promet je pojačan na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče na dionici Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva, na Krku i Krčkom mostu, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Uočen je predmet na kolniku u zoni radova na 13. km A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Vrbovsko u smjeru Rijeke. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat.

Prometna je nesreća zbog naleta vozila na predmet na kolniku A1 između naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Dubrovnika.

Vozi se usporeno u koloni: na A1 između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika; na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko 3 km, a iz smjera Buzina oko 1 km; na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Oštrovica na izlazu prema Krku i Crikvenici kolona je oko 500 m.

Povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na pojedinim dionicama autocesta-u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju danas je, na blagdan Tijelova od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Pojačan je priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima.

Na graničnim prijelazima čekanja su 30-tak minuta.


Komentari