Oprez na cestama! Magla ponegdje smanjuje vidljivost, zbog niskih temperatura moguća i poledica

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Magla ponegdje smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, poručuju iz HAK-a.

Zbog prometne nesreće (nalet na divljač) na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru Dubrovnika HAK je pozvao vozače na dodatan oprez.

HAK također upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, drže sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale je obavezna zimska oprema na pojedinim cestama u Lici te na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj, od 15. studenoga do 15. travnja obavezna je zimska oprema a njezina uporaba odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika.

Granični prijelaz Svilaj otvoren je samo za putnički promet, a granični prijelazi Dvor i Vitaljina samo za promet putnika i osobnih vozila. Na prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.


Komentari