Opozvan još jedan proizvod: U pitanju su morski plodovi, provjerite zamrzivače

Trgovina, ilustracija (Foto: Jure Miskovic / CROPIX)

Škampi proizvođača Laeso fish iz Ujedinjenog Kraljevstva opozvani su, javlja Državni inspektorat, i to zbog povećanih sulfita koji nisu označeni na proizvodu.

Još jedno povlačenje proizvoda: Kupci će dobiti povrat novca

Opozvani Škampi 21-30, S 25 posto glazure, u smrznutom su pakiranju od jednog kilograma, imaju rok upotrebe do 29. kolovoza i nose LOT broja 21555, kažu u DIRH-u.

Na proizvodu nije označen alergen – sulfiti, što može predstavljati rizik po zdravlje osjetljivih potrošača dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

Nije u skladu s uredbom

Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani i Uredbom o pružanju informacija o hrani potrošačima, izvijestila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

trgovina, ilustracija (Foto: Pixabay)

Iz dućana ‘Pekinška patka’, podsjetimo, stigla je i bavijest o povlačenju proizvoda ‘smrznuto lišće limete’, BDMP od stotinu grama s rokom trajanja do 15.5.2025. Naime, u proizvodu je utvrđena prisutnost “salmonella virchow”.

Iz dućana pozivaju kupce da proizvod s navedenim rokom ne konzumiraju te da ga vrate u trgovinu Pekinška Patka, Vlaška 78 kako bi dobili povrat novca.


Komentari