OD SRIJEDE DO PETKA OČEKUJTE IZNENADNU BUKU: Piloti MORH-a mogli bi probiti zvučni zid i to u nekoliko navrata

MIG, Foto: MORH

Kako javljaju iz Ministarstva obrane, od srijede do petka provode se redovite letačke aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Iste će se odviti u periodu od 10 do 16 sati dok će se recimo probni letovi na podzvučnim brzinama u vremenu od 10 do 12 sati odvijati u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla.

Nakon probnih letova u privremenoj zoni probnih letova “Čazma”, provodit će se zadnja faza ispitivanje aviona u vremenu od 12 do 16 sati tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Riječ je o redovitim, planiranim zadaćama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva gdje će letačke aktivnosti provoditi piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila. “Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje”, zaključuju.


Komentari