OD PONEDJELJKA SKUPLJE KARTE Ovo su nove cijene za vožnju žičarom Sljeme

Žičara (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Razdoblje promotivnih cijena karata za vožnju žičarom, kao što je ranije najavljeno, završava u nedjelju, 1. svibnja. Od ponedjeljka, 2. svibnja, primjenjivat će se cjenik karata koji je predstavljen uoči otvorenja žičare Sljeme u veljači, izvijestili su iz ZET-a.

Podsjećamo, cijene karata formirane su u tri kategorije. Za građane Zagreba koji imaju pretplatnu kartu ZET-a s mjesečnim ili godišnjim kuponom, cijene karata ostaju iste kao i tijekom promotivnog razdoblja. Nešto veća cijena vrijedi za Zagrepčane koji nemaju pretplatnu kartu ZET-a, dok će ostalim korisnicima biti dostupne karte po punoj cijeni.

Screenshot ZET

Slijedom toga, građani u drugoj kategoriji, odnosno osobe koje u Zagrebu plaćaju porez i prirez, za kartu u jednom smjeru morat će izdvojiti 40 kuna. Povratna karta koštat će ih 70 kuna. Mladima i starijima cijena jednosmjerne karte bit će 25, a povratne 40, dok će za djecu do 14 godina i osobe s invaliditetom biti besplatna.

Punu cijenu karte plaćat će svi koji nemaju mjesečni pokaz niti plaćaju prirez u Zagrebu. Za jedan smjer, odrasle osobe morat će izdvojiti 75 kuna, dok će povratna karta koštati 125 kuna. Cijena karte za mlade i starije iznosit će 50 kuna u jednom smjeru. Karta u dva smjera ovu će dobnu skupinu koštati 75 kuna. Karta za djecu i invalide košta 20 kuna u jednom smjeru, a u oba 30 kuna.


Komentari