OD JUTRA OGROMNE GUŽVE NA LUČKOM: Na A1 dogodila se nesreća, na granicama velike kolone

Foto: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija

Kako izvještava Hrvatski autoklub (HAK), pojačan je promet gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim autocestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Zbog vremenskih nepogoda mokri su i skliski kolnici mjestimice na cestama u unutrašnjosti, a ponegdje ima i magle zbog čega HAK upozorava vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Nesreća na A1

Također, ni jutros nisu ništa manje gužve na naplatnim prijelazima. Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Otočac u smjeru mora, a zbog prometne nesreće između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Kolone na granicama

Kolone su u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, na ulasku s Mađarskom i izlasku sa Srbijom, a zbog epidemioloških kontrola moguća su dulja čekanja. Kolona teretnih vozila pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije duga je oko dva kilometra, dok je kolona osobnih i teretnih vozila pred prijelazom Bajakovo duga oko kilometar.


Komentari